Roskam Coaching

Header afbeelding
Voor jou?

Voor jou?

Burnout

Kamp jij met burn-out gerelateerde klachten?

Voor mij staat burn-out voor een mooie auto die helaas stil staat aan de kant van de weg. Hij wil wel verder rijden, maar het lukt niet. Zonder volle tank of volle accu komt deze mooie auto geen meter verder en dat frustreert enorm! Hij heeft te lang en te ver gereden, zonder de tijd te nemen om op te laden of om te kijken of er nog voldoende brandstof aanwezig is voor de reis.

Die mooie auto moet weer (op)geladen worden en het liefst helemaal vol! Daarbij zou het prettig zijn als hij de weg kan vinden naar zijn oplaadpunt en zo leert te rijden dat er altijd voldoende brandstof is.

Dit traject ga ik samen met jou bekijken. Wat gebeurde er waardoor je nu (stil)staat? Wat is er nodig om weer in beweging te komen? Wat heb je nodig om in beweging te blijven en hoe zorg je ervoor dat je niet weer stil komt te staan aan de kant van de weg?

Door diverse oefeningen, waarbij de paarden ook een grote rol zullen spelen zal je snel antwoorden krijgen op deze en andere vragen. Ook leer je grenzen (her)kennen en goed voor je eigen ‘tank’ te zorgen. Uiteindelijk zal je weer lekker rondrijden en kun je ondertussen ook nog de omgeving ontdekken en bewonderen.

Trust

Handelen vanuit angst of liefde?

Angst is de emotie van de afkeer, afzondering, haat, vluchten, afstoten, jaloezie, afgunst en vooral het NIET willen.

Liefde is de emotie van loslaten, samenzijn, samenwerken, blijdschap en het omarmen vanuit vertrouwen.

In iedere situatie in je leven reageer je in essentie vanuit één van deze twee emoties. Je reageert vanuit liefde of vanuit angst. Veel mensen reageren automatisch vanuit angst. Ze zijn bang om iets kwijt te raken, of iets te ervaren dat ze niet willen. Je hebt hierin altijd zelf de keus vanuit welke emotie je wilt reageren.

Leven vanuit gevoelens van angst is op de lange termijn niet prettig. Wie zijn leven inricht rondom angst baseert zijn leven op negatieve emoties, en de angst om deze emoties te ervaren.Hoe meer angst je in je leven brengt, des te meer reden je zult krijgen om angstig te zijn.

Door verschillende oefeningen met de paarden kun jij inzicht krijgen vanuit welke emotie jij handelt. Belangrijker nog, kun jij leren om bewust de keuze te maken vanuit liefde en vertrouwen te gaan leven.

Meer weten?

Ben je momenteel zoekende in de breedste zin van het woord en wil je weten of coaching met paarden jou kan helpen het juiste pad te bewandelen? Je kan mij altijd bellen of mailen dan kijken we samen op welke manier de paarden en ik je zouden kunnen begeleiden op dit punt van jouw leven!

"Ik was erg benieuwd of coaching met paarden iets voor mij was. Maar het paard Galant deed precies wat hij moest doen op het juiste moment. Bij Marieke voelde ik mij meteen vertrouwd en durfde eindelijk te praten. De kennis, rust en het vertrouwen van Marieke in combinatie met de paarden is heel fijn en heeft mij heel erg geholpen. Na een aantal sessies heb ik al zoveel geleerd, heel erg dankbaar!!"

R. uit Soest